Министърът на туризма: Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация

Нека не позволяваме тази кална хибридна кампания за замърсяване на българското море да вреди на стотици хиляди български семейства и бизнеси, които работят по курортите, рискуват и влагат инвестиции. Никога не бих изложила на риск нечие дете и чието и да е здраве. Това каза министърът на туризма Зaрица Динкова в предаването „Тази събота” по бТВ.

Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация, категорична бе тя. Още при встъпването й в длъжност тя взема мерки за защита на сектора.

Очакванията й са за добър летен сезон.

България трябва да бъде рекламирана по модерен и ефективен начин и това ще е един от приоритетите й. „Вече съм го комуникирала. Държа на количествена и качествена измеряемост на всяка една стотинка, която се влага в реклама. Държа това да се случва по модерен, съвременен начин, тъй като това е едно от най-важните неща, с които държавата може да подкрепи бизнеса”, обясни тя.

Зарица Динкова планира посещение в Германия и ще има среща с търговския представител там. „Имаме известен спад на германските туристи. Смятам, че е изключително важно този проблем да се адресира и на политическо, и на бизнес ниво. Ще направя всичко възможно”, обясни Динкова.

Голяма част от българите остават да почиват в България, а гръцки туристи идват във вътрешността на страната ни.

Министерството на туризма разработва две политики за развитие на кадрите в туризма, заяви ресорният министър. Според нея трябва да се вдигат доходите в бранша. „Проблемът с кадрите не е само за България, а за целия ЕС, и съответно държавите, които могат да предложат по-добро заплащане на труда, те изцеждат държавите, които не могат да го направят. Най-важното, за да може този проблем да бъде решен, е като цяло да вдигаме доходите и да решаваме системните и структурни проблеми в държавата”, коментира Динкова.

Министърът на туризма коментира, че не очаква да бъде повдигната темата относно изключването на Несебър от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Динкова добави, че са взети всички мерки.

бТВ, „Тази събота”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share