Диетолог описа идеалната закуска

Директорът на Самарския проучвателен институт по диететика и диетотерапия, диетолог, лекар на медицинските науки Михаил Гинзбург в изявление за Ura.ru описа каква би трябвало да бъде идеалната закуска. Според него главните компоненти на здравословното сутрешно хранене са зърнените храни, яйцата и млечните артикули .

„ Традиционното ядене за закуска е овесена каша или нещо от яйца, когато има положителни протеини, фосфолипиди или нещо от ферментирали млечни питиета . Ако въобще няма време за готвене, тогава най-лесният способ е да вземете ферментирала млечна напитка, да вземем за пример кисело мляко и да сложите там три до четири супени лъжици мюсли. Разбъркайте и яжте. Ако закуската е вярна , тогава не страдате от апетит денем , не преяждате, поддържайте положително въодушевление и продуктивност “, сподели лекарят.

Той акцентира , че погрешно подбраните артикули за закуска се отразяват отрицателно на метаболитните процеси на организма и посъветва да се внимава повече какво си струва да се готви. Експертът предизвести да не се яде сладка храна заран , защото тя не засища за дълго време, а също по този начин води до „ захарен удар “, който има вредно влияние върху човешките метаболитни процеси.

Също по този начин не се препоръчва да се прави закуска, състояща се от огромно количество масло и сирене, защото тялото получава натоварване от мазнини вместо енергия, обобщи диетологът. По-рано диетологът Олга Рустамова назова последствията от ежедневната консумация на фъстъци. Тя уточни , че това бобово растение, което не е ядка, има позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система в лимитирани количества, богато е на протеини, калории и здравословни мазнини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *