Петима загинали и над 150 ранени след рухването на сграда във Флорида

Броят на загиналите след рухването на сграда в Маями-Дейд, американския щат Флорида, нарасна до петима в събота. Спасителите издирват над 150 изчезнали, предаде “Ройтерс”. Някои от жертвите вече са идентифицирани.

В момента не е известно какво е причинило рухването на 12-етажната сграда. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис заяви, че това е “трагичен ден” и че служителите се надяват, че ще намерят още оцелели.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че служители от Федералната агенция за управление при извънредни ситуации са на терен в окръга и че той чака губернаторът да обяви официална извънредна ситуация, за да може федералното правителство да помогне.

Крайбрежната сграда е построена през 1981 г. В момента на пазара на недвижими имоти има няколко апартамента с две спални, като цените им са от 600 000 до 700 000 долара.

Районът е с комбинация от нови и стари апартаменти, къщи, кооперации и хотели, с ресторанти и магазини, обслужващи жители и туристи. Районът осигурява ярък контраст от суматохата и блясъка на близкия Саут Бийч с усещането за по-спокоен квартал.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share