Търпението на Борислав Михайлов се било изчерпало и затова подал оставка

Не искането на премиера Бойко Борисов е принудило Михайлов да подаде оставка.

Най-дълго управлявалият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се раздели с поста си и направи равносметка на управлението си на пресконференция. Той изтъкна много положителни неща като бюджета на БФС и развитието на българския футбол. Михайлов обобщи ситуацията, заради която си тръгва – търпението му се било изчерпало. Намеса от страна на държавата не е имало и решението му е личен акт.

Михаил Касабов ще изпълнява временно президент на БФС до свикването на следващо заседание на Изпълнителня комитет, където да се гласува извънренен конгрес за избиране на ново ръководство на БФС. Вицепрезидентите Атанас Фурнаджев и Михаил Касабов заявиха, че няма да се кандидатират за поста. А Йордан Лечков ще си запази правото да съобщи решението си по-късно. Пресонференцията на Борислав Михайлов продължи повече от 45 минути.

В решението на Изпълнителния комитет на БФС, публикувано на сайта на централата се казва:
„На днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов уведоми членовете за депозираната от него оставка и официално напусна позицията си в ръководството на централата. Следвайки Устава на БФС, позицията на временно изпълняващ президент на Съюза бе предложена на първия вицепрезидент Йордан Лечков, който отказа да заеме длъжността, а същото стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. При създалите се обстоятелства, членовете на Изпълнителния комитет единодушно възложиха на досегашния вицепрезидент Михаил Касабов временно да оглави централата и да организира Извънреден конгрес за избора на нов ръководен орган. Това ще се случи на следващото заседание на Изпълкома, което г-н Касабов има за задача да организира в най-скоро време“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share