Украйна се класира за Евро 2020, голям срам за България, всички резултати от вчера

Вчера се играха седем срещи от евроквалификациите. България бе разнебитена от Англия насред София, а Украйна е петият отбор класирал се предсрочно за финалите

България записа историческа загуба с 0:6 от Англия и остана без победа на последно място в класирането на група A. Въпреки категоричната победа на „трите лъва“, те не успяха още вчера да се класират за Евро 2020. Причината е, че Косово очаквано спечели домакинството си срещу Черна гора с 2:0. Англия е водач с 15 точки, следвана от Чехия 12 и Косово с 11.

Украйна надви Португалия с 2:1 в битката за първото място и е недостижима на върха в група B. Сърбия записа трудна победа при гостуването си на Литва с 2:1 и завърза борбата за второто място, даващо виза за Евро 2020. След лидера Украйна, който е с 19 точки, са Португалия с 11 и Сърбия с 10.

Франция и Турция завършиха 1:1 в група H и са водачи с по 19 точки. Исландия очаквано не бе затруднена от Андора след успех с 2:0 и отново е с шансове за класиране с 15 точки. В последния двубой Албания разби Молдова като гост с 4:0.

Всички резултати:

Група A:
България – Англия 0:6
Косово – Черна гора 2:0

Група B:
Литва – Сърбия 1:2
Украйна – Португалия 2:1

Група H:
Франция – Турция 1:1
Исландия – Андора 2:0
Молдова – Албания 0:4

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share