Юромъни: Райфайзенбанк е най-добрата банка в България

Авторитетното финансово издание отличи РБИ за „най-добра банка“

в Централна и Източна Европа

 

Райфайзенбанк бе определена за „Най-добрата банка“ в България от престижното финансово списание Юромъни (Euromoney) на официална церемония в Лондон за връчване на „Годишните награди за отлични постижения 2019“, на която се отбеляза и 50-годишнината на изданието.

„През миналата година постигнахме ръст в кредитния портфейл значително над средното за пазара, като новите ни бизнес обеми са с отлично качество. Дигитализирахме процесите по откриване на сметка и дебитна карта и подписването на документи за потребителски кредит, сътрудничим си успешно с финтех сектора по редица други проекти. Затова приемаме наградата на Юромъни като признание за фокусираните ни усилия да бъдем иновативни, гъвкави и устойчиви партньори на бизнеса и гражданите“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

Освен в България, отличните пазарни позиции и качество на продуктите и услугите донесоха награди за „Най-добра банка“ още в Босна и Херцеговина, Косово и Украйна, a Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) бе отличена като „Най-добра банка в Централна и Източна Европа“.

„Постоянството на отделните пазари по отношение на иновации, рентабилност и ръст, както и устойчивият принос към региона на Централна и Източна Европа отличиха Райфайзен Банк Интернешънъл от конкурентите й“ – поясниха от Юромъни решението на журито да наградят РБИ и дъщерните й банки.

 

***

Списание Юромъни (Euromoney) е основано през 1969 г., за да отразява възстановяването трансграничните капиталови пазари. Европазарът, чието име носи, е предшественик на днешните глобални капиталови пазари. Юромъни отразява този пазар и неговото развитие, като през годините се превръща във водещо издание за целия финансов свят, институциите и потребителите. 

Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 13 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания. Общо около 47 000 служители обслужват 16.3 милиона клиенти чрез повече от 2100 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Австрийските регионални банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share