Вицепрезидентът: Кабинетът се опитва да скрие нещо от българската общественост

Вицепрезидентът Илияна Йотава заяви, че критиките и огънят, които се хвърлят по президентската институция, целят да скрият от българското общество какви ангажименти е поело правителството пред украинския президент Володимир Зеленски.

По думите ѝ по време на срещата в президентството, държавният глава Румен Радев за пореден път е потвърдил позицията, която многократно е изразявал, включително и на Срещата на върха в Брюксел.

Според Йотова след посещението на Володимир Зеленски има сериозен повод за притеснение и това е неяснотата, какво точно е договорено и обещано да бъде изпратено като помощ, по време на срещата му с българското правителство, която беше закрита за медиите.

„Единият говори за това, че ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, а другият казва, че ние ще дадем това, което можем”, коментира тя.

По повод вчерашното отхвърляне от депутатите на референдума срещу еврото, вицепрезидентът отказа да коментира причините, които са допринесли за това решение, но заяви, че очаква той отново да бъде гласуван в пленарна зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share