Денков: На Украйна няма да бъде дадено нищо, което застрашава сигурността на България

Българският премиер с първи коментар след визитата на Володимир Зеленски у нас. На Украйна няма да й бъде предадено нищо, което би застрашило сигурността на България, увери Денков.

„Обсъждали сме само възможности, при които България е защитена. Визитата на Зеленски бе свързана с кандидатурата на Украйна в НАТО. Той търси подкрепа. Това ще стане в подходящия момент. Ясно е, че това не може да стане сега”, коментира Денков.

На въпрос, ако се наложи смяна на системата за ПВО означава ли, че ще търсим от съюзнически държави по-нови технологии, той каза следното:

„Има такива възможности. Бих казал, че България може би е изпуснала някои от тях по време на служебното правителство. Всяко едно такова действие отнема месеци, а понякога и години, както стана със самолетите. Украинската делегация се интересува най-вече от бързите решения. След тази визита всеки трябва да си зададе въпроса какво значи да си патриот. Дали е патриот този, който защитава родината си и границите си, или патриот би бил този, който казва „Елате, вземете ни територия”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share