Петков: Ние ще сме първа политическа сила и ще съставим правителство, не Борисов

Коалицията ПП-ДБ ще е първа политическа сила и ще състави правителство. Това заяви Кирил Петков в студиото на “Здравей, България”.

“Имаме нова политическа сила с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт”, каза и Атанас атанасов от ДБ.

Двамата коментираха и разследването на европрокуратурата в няколко ТЕЦ-а у нас. “ТЕЦ “Брикел” ни показа отново, че имаме голям проблем с правосъдната система. Не е нормално само да разчитаме на европрокуратурата за схемите в енергетиката и на американското правителство да ни показва, че 8 от най-корумпираните хора в Европа са у нас, а българската прокуратура само да стои там като мълчалив свидетел. Не може да разчитаме само на външните сили. Време е да сменим този модел”, категоричен бе Петков.

Приоритети на новата коалиция са Шенген, влизане в еврозоната и здравна реформа. “С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът. Той посочи, че вече 100 организации са подпсиали тяхната “Книга на каузата”, а към коалицията им са се присъединили още 6 формации.

“Имаме амбицията да убедим хората да ни подкрепят”, каза и ген. Атанасов.

Относно партньорство с ГЕРБ, Петков отрече да има такъв възможен сценарии.

“Мисля, че няма сценарий, в който да има равновесие. Ние ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме”, каза той.

А ген. Атанасов обеща да подходят “отговорно, ще бъдем диалогични, ще водим преговори, но без корупционерите”. И заяви: “Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила – тогава ще им избори наесен”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share