Стотици полети от и до Германия са отменени заради стачка на служители

Почти всички полети от и до германското летище Кьолн/Бон са отменени поради стачка на служителите с искане за повишаване на заплатите, предаде ДПА. Няма да бъдат извършени и голяма част от полетите от и до аерогара Дюселдорф.

Само два (от и до Виена) от 136-те полета, планирани за днес през летище Кьолн/Бон, са осъществени. Много от полетите са насочени към други аерогари. Засегнати са около 15 000 пътници.

Летище Дюселдорф съобщи, че са отменени 205 от 330 полета. Към други летища са насочени 29, а 7 са отложени за следващия ден, съобщи Ройтерс.

Стачката е организирана от профсъюзите “Ферди” (Verdi) и “Комба” (Komba). Те настояват за увеличения на заплатите на летищните служители с 10,5 процента или с по 500 евро на месец.

Германските правителствени представители, които участваха в преговори със синдикатите, предложиха заплатите да бъдат повишени с 5 процента на два етапа. Те предлагат и на служителите еднократно да бъдат изплатени по 2500 евро.

В стачката участват и заети в обществения транспорт, в обществените служби и детските градини в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share