Любомир Тулев: Средната възраст във Фейсбук се вдига на над 45 години

Възможно е да се наложи спиране на достъпа в Европа до услуги като “Фейсбук” и “Инстаграм”, ако не бъде договорена трансатлантическа рамка за трансфер на данни.

В ситуация, в която Фейсбук губи потребители, да спре достъпа на европейските си потребители – едва ли би се стигнало дотам. Средната възраст във Фейсбук се вдига на над 45 години, а младите хора отиват в Тик Ток, много бързото преглеждане на съдържание е ключово при избора, коментира в “Денят започва” Любомир Тулев, директор “Услуги по киберсигурност”. Той припомни, че общият регламент за защита на личните данни е бил приет през 2018 година от Европейската комисия.

Според Любомир Тулев е много крехка комуникацията и дейността на Фейсбук за европейските граждани.

По-големият проблем е не, че просто ще спрем да имаме достъп до Фейсбук и Инстаграм, има не малко организации в България, които използват Фейсбук като бизнес приложение. Фейсбук докладваха, че за първи път техните потребители намаляват и отиват към Тик Ток. Зукърбърг се опитва да постави на дискусия казусите и риска, добави Любомир Тулев.

Имаме възможност да разполагаме с данни каква точно информация има Фейсбук за нас и да изискваме тя да бъде премахната или заличена, каза още Любомир Тулев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *