Трима ранени при стрелба в Масачузетс

Двама души са простреляни в събота при инцидент с катастрофа с камион в жилищен район в Уинтроп, американския щат Масачузетс. Това са съобщили от местната полиция, цитирани от CNN. Подозираният стрелец е бил ранен от служители на Winthrop и е “претърпял сериозни, животозастрашаващи наранявания”, съобщиха от полицията.

В изявление полицейското управление на Уинтроп съобщава, че е получен сигнал, че голям камион се е блъснал в сграда и са чути изстрели.

Заподозреният е идентифициран. Полицията не предостави информация за състоянието на ранените в събота вечерта.

Един полицай също е откаран в болница, въпреки че не е сериозно ранен.

Спорред полицията няма допълнителна опасност за общността, но хората бяха призовани да избягват района.

Припомняме, че по-рано тази седмица, президентът на САЩ Джо Байдън представи стратегията си за превенция на престъпността, която идва на фона на десетките случаи на полицейско насилие срещу чернокожи и неспиращите въоръжени нападения в цялата страна.

Байдън изтъкна нуждата от “нулевата толерантност” към търговците на оръжие, които умишлено нарушават закона, като заяви, че 90% от незаконните оръжия, открити на местата на престъплението, са били проследени до 5% от търговците на оръжие.

Байдън също така изтъкна историческото финансиране за превенция на престъпността в 350 милиарда долара за държавни и местни власти от пакета за облекчение COVID-19 от 1,9 трилиона долара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share