Twitter пуска платени публикации

Twitter обяви две големи промени в начина си на работа. Първата е, че потребителите ще могат да печелят пари от публикациите си, като взимат такси от своите последователи. Втората новост е създаването на групи.

Първата услуга се казва Super Follows. Чрез нея потребителите на Twitter ще могат да създават допълнително съдържание, което да е достъпно само за последователите им, които платят за него, предава NOVA.

Това могат да са много неща – собствен бюлетин, затворена група, виртуална значка или достъп до допълнителни туитове и публикации. Twitter дава за пример месечна такса от пет долара на месец, която дава достъп до няколко от тези възможности едновременно.

Според социалната мрежа, така потребителите могат да създават общности и да получават пари от своите фенове директно. Очаква се компанията да взима дял от плащанията, но не е уточнено дали това ще е така и колко. Другата новост в Communities.

Това е функция за създаване на групи в Twitter, които да са съсредоточени в различни сфери, теми и интереси. Те ще са подобни на групите във Facebook. Очаква се официално компанията да представи новите си функции пред анализатори и инвеститори, но все още не е ясно кога ще стане това

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *