Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на Европейската отворена купа по джудо

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в откриването на Европейската отворена купа по джудо за мъже (1-2 февруари), която се провежда в столичната „Арена Армеец“. Турнирът носи точки за олимпийската ранглиста и в него участват около 250 състезатели от 36 държави.

„За мен е удоволствие да бъда част от това състезание. Радостен съм, че пътят за Олимпийските игри преминава днес и утре през София. Пожелавам на всички състезатели успех и да вземат необходимите точки за класиране на Игрите в Токио“, заяви зам.-министър Андонов.

Европейската отворена купа беше открита от спортния директор на Европейския съюз по джудо Хрвойе Линди.

„Благодаря на българското правителство за подкрепата, която оказва на джудото както в България, така и в Европа. През 2022 година Вашата страна ще приеме Европейския шампионат за мъже и жени, благодаря Ви за това. Пожелавам на всички състезатели и треньори успех по пътя им към Токио“, каза в приветствието си Линди.

За организирането на Европейската купа тази година и на Европейския шампионат през 2022 г. Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства по бюджета на ММС в размер на 2 300 000 лева.

След официалната церемония по откриването зам.-министър Стоян Андонов и президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов изгледаха финалните срещи в категориите до 60, 66 и 73 килограма. Андонов се включи в награждаването на призьорите при 60-килограмовите. Титлата в най-леката категория спечели Фелипе Пелим (Бразилия). Със среброто остана Оруж Вализада (Азербайджан), а бронзовите медали завоюваха Рамазан Абдулаев (Русия) и Алан Кувабара (Бразилия).

Утре надпреварата продължава с останалите четири категории – до 81, до 90, до 100 и над 100 кг. Входът за публиката е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *