17-годишна новозеландка с победа за началото на ски сезона

Алис Робинсън сътвори сензация в първия старт за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския курорт Зьолден.

17-годишната новозеландка изненада суперзвездата Микаела Шифрин след като спечели гиганския слалом. Тийнейджърката остави само на 6 стотни зад себе американката. Досега тя не беше се състезавала в Зьолден, защото през миналата година не беше освободена от училище за надпреварата. Алис Робинсън е световна шампионка при девойките.

В първия манш Робинсън изоставаше с 16 стотни от Шифрин. С високо темпо и психическа устойчивост във втория манш тя успя да изпревари американката. По този начин тя спечели първо състезание при жените. Новозеландката е първата скиорка, родена през 21 век, която печели надпревара от Световната купа. Трета, на 36 стотни от победителката, остана французойката Теса Уорли. Челната шестица попълниха норвежката Мина Фюрст Холтман, италианката Федерика Бриньоне и още една норвежка – Мария Твиберг.

Стартът беше помрачен от тежкото пададе на австрийката Бернадет Шийлд, която веднага беше откарана до най-близката болница.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share