Байдън заяви, че остава в президентската надпревара и ще победи Тръмп

Ще се оттегли ли Джо Байдън от президентската надпревара? Поредният епизод от сагата беше писмо, което президента на Съединените щати изпрати до демократите в Конгреса. Байдън написа на своите съпартийци, че “въпреки всичките спекулации в пресата и другаде, оставам твърдо решен да продължа борбата”, посочи той.

Редица видни членове на партията, като конгресмени и щатски губернатори, декларираха че искат Байдън да се откаже. След лошото му представяне на дебата с Доналд Тръмп, техния брой се увеличава ежедневно. В писмото Байдън казва, че знае за призивите, но номинацията се решава на първичните избори и той ги е спечелил. А на вчерашните пресконференции на говорителите на кабинета те отрекоха, че Байдън е подложен на лечение.

“В медицинските доклади няма подобно лечение и това не е болест от която президента се лекува. Той нито е бил третиран в миналото за синдрома на Паркинсон, нито взима такива лекарства сега. Ежедневните задължения, които президента изпълнява редовно са достатъчен тест за когнитивните му способности. Това е мнението и на лекаря”, коментира говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Източник: БТА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share