Таков: Не видях искреност и честност в поведението на Корнелия Нинова

“Тази трета оставка на Корнелия Нинова е прекалено закъсняла. Всъщност, реално по Устава на БСП тя е нелегитимен председател на партията в последната година и половина след второто й подаване на оставка”. Това заяви Иван Таков, който беше нелегитимно отстранен от поста председател на Градския съвет на БСП – София след провеждане на заседание на Националния съвет без кворум.

“На днешната пресконференция не видях искреност и честност в поведението на Корнелия Нинова. Не видях да е осъзнала онова, което за пореден път й се случи на изборите, коментира той. – БСП е сложна и многопластова партия. През годините в колективните й органи неизменно са били представени всички идейни движения и течения. Ето това Корнелия Нинова така и не можа да разбере. Въпреки че 8 години беше председател, тя не прозря какво всъщност е БСП. Може би точно това беше единият от огромните проблеми, които я доведоха дотук”.

Иван Таков, който е председател на групата на Местна коалиция “БСП за България” в Столичния общински съвет, изрази надежда, че тази обявена оставка от Нинова няма да е поредният й театър. “Дано да прозре истината и с най-тясното й обкръжение да потърсят реалните причини, които доведоха до катастрофата на БСП на 9 юни, каза той. – Моето мнение е, че не трябва да чакаме октомври, за да проведем конгрес на партията. Трябва незабавно да свикаме заседание на конгреса и първата и най-важна задача на него да бъде провеждането на честен разговор за партията. За да може да стигнем до основните причини, които доведоха до погрома от 2017-та до днес. В противен случай рискуваме да влезем в едни нови вътрешнопартийни битки покрай предстоящия отчетно-изборен цикъл. И дори председателят да е друг, ако не сменим начина на функциониране на БСП, ако няма нови лица и идеи, рискуваме да продължим пътя надолу”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share