Защо точно Париж наричат Града на любовта

Когато говорим за Париж, се сещаме за любов. Милиони влюбени от различни краища на света избират този романтичен град за своето сватбено пътешествие. Но как се е превърнала френската столица в Града на любовта?

От своето зараждане като туристическа дестинация до днес Париж е познат като Градът на любовта. Той посреща безброй влюбени, решили да се врекат един на друг, двойки, минали под венчило, за техния меден месец, както и просто обичащи се, търсещи романтично и специално място, за да консумират близостта си. Това, оказва се, съвсем не е случайно. Париж е дом на емблематични символи на любовта, а очарователната френска култура допълнително допринася за изживяването.

Романтиката, която ни посреща и обгръща в Париж на всяка крачка, е сред основните причини именно този град да е познат като градът на любовта. Изкуството и романтизмът, дълбоко вкоренени в парижката култура, са друга причина, която ни сочи защо точно Париж е Градът на любовта. Един от най-известните стилове в изкуството – романтизмът, се е зародил именно във френската столица. Как се нарича град, станал люлка на романтизма, освен Град на любовта? В Париж всичко говори за любов – от атмосферата, през завладяващата архитектура, до местата, специално посветени на любовта. Сред причините, каращи ни да наричаме Париж Градът на любовта, е емблематичната Айфелова кула, която в железните си гърди е приютила любовта, превръщайки се в неин символ. Париж е известен с романтичните си китни квартали, които трябва да посетите, защото не могат да бъдат описани с думи. Montparnasse е известен с романтичната си атмосфера квартал на Париж, които привлича влюбени двойки от цял свят. Сред причините да е именно Париж градът на любовта е фактът, че е рождено място на не един романтичен роман. Градът е точното място да напишете и вашия личен роман – вашата любовна приказка с половинката.

И все пак – коя е ключовата причина да е наричан така столицата на Франция? Това е стената на любовта. Тя, заедно с всички останали малки парчета, сглобяват пъзела на мистерията защо този град е познат именно като град на любовта. Стената на любовта е магическо място, посрещащо многобройни влюбени двойки от цял свят. Фразата „Обичам те” покрива стената на 250 езика, а двойките от близо и далеч пътуват до Париж, за да се докоснат до културата и красотата му, до романтиката и атмосферата, да изкачат Айфеловата кула и със сигурност, за да се снимат пред стената на любовта и да засвидетелстват там своята обич един към друг.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share