В сезона на абитуриентските балове. Какви мерки предприема полицията, за да не се стига до инциденти

В сезона на баловете – димки, пиратки и излизане от прозорците на колите. Традиционно, полицията предприема допълнителни мерки за сигурност в празничните дни.

Най-честите нарушения за изскачане на млади хора през прозореца на автомобила, размахвайки ръце, без предпазен колан и въртене на гумите от младите водачи на автомобилите. Всички тези неща са много сериозни нарушения и създават предпоставки за тежки катастрофи, каза в BTV „Тази сутрин” бившият началник на столичната „Пътна полиция”, Тенчо Тенев.

И призова за внимателно шофиране в дните покрай баловете.

СДВР дълги години охранява баловете, столичната „Пътна полиция” също. Следим с камери и снимаме нарушителите, които се движат по улиците на София в коли и са извън прозорците. После ги привикваме и им се съставят необходимите документи и наказания за тези нарушения, каза той.

Глобата за излизане извън колата е 50 лв. По думите на Тенчо Тенев тя трябва да бъде 10 пъти по-висока.

Това е изключително тежко нарушение. Едно неправилно управление на автомобила от страна на водача може да предизвика тежко ПТП. Пътникът, който се е показал от прозореца на колата, при рязко спиране може да падне от нея и да падне под гумите на друг автомобил, с който се разминава, предупреждава още той.

Следенето за това дали непълнолетни лица употребяват алкохол ще се извършва както от охраните на заведенията, така и от полицията.

Твърде неприятна ситуация – 14-годишен с алкохолно натравяне. Но аз питам и къде са и родителите, които наблюдават този младеж? Къде е ролята на обществото, на собствениците на ресторантите и охраните, които са вътре? Виждате как се опитват да използват и балони с райски газ, всякакви забранени субстанции, каза още Тенчо Тенев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share