Столичният общински съвет остава без председател

Столичният общински съвет отново не успя да избере свой председател. На балотаж се явиха кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и кандидатът на БСП Диана Тонова.

Нито един от двамата кандидати за втория най-важен пост на “Московска” не получи необходимите 31 гласа. Кандидатът на ПП-ДБ-СС Борис Бонев отново получи 23 гласа, а кандидатът на БСП Диана Тонова получи 9 гласа.

Липсата му блокира работата на общинарите до следващата седмица, когато се очаква ново заседание на местния парламент. Съветниците имат три месеца, за да намерят решение на ситуацията, в противен случай ще се стигне до нови избори за общински съветници.

Борис Бонев заяви, че въпреки че не се е стигнало до избор на председател всички групи в СОС са заявили желание за разговори.

Антон Хемикян посочи, че Бонев трябва да знае, че когато се избира председател така се заявава кое ще е новото мнозинство.

12 на брой бяха недействителните бюлетини, а гласувалите общински съветници – 44. Общинските съветници от ГЕРБ пак не участваха в гласуването. Следващата дата, на която общинските съветници ще направят пореден опит да изберат председател на СОС, е 30 ноември като заседанието ще започне от 10:00 часа.

В първото гласуване днес, предшествано от коментари за отсъствието на кмета на София Васил Терзиев, участваха и кандидатът на “Възраждане” Красимир Гълъбов, който събра 8 гласа и кандидатът на ИТН Пламен Данаилов, който получи 3 гласа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share