Депутатите обсъждат на второ четене промените в ЗЗО

Депутатите да обсъдят на второ четене днес промени в Закона за здравното осигуряване, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Със законопроекта се предлага да отпадне шестмесечният срок за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание, при предсрочно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК, като се предвижда подуправителят на Здравната каса временно да изпълнява длъжността управител до избора на нов управител.

Първа точка в проекта на дневен ред е прекратяване на пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България” Ивайло Шотев заради подадена от него оставка. Очаква се той да стане заместник-министър на икономиката.

В проектопрограмата е второто четене на промени в Закона за особени залози, както и продължението на второто четене на изменения в Закона за защита от домашното насилие. Включени са и ратификации на международни документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и изменения в Търговския закон на второ четене.

В проектопрограмата е първото четене на промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и второто четене на изменения в Закона за електронното управление, Закона за насърчаване на заетостта и Закона за чужденците в Република България.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share