Изпращат измамни съобщения от името на „Български пощи”

Продължават измамите с SMS съобщения и имейли от името на „Български пощи”, съобщиха в прессъобщение от дружеството. В тях клиентът се уведомява, че има пратка, като понякога се посочва и произволен номер. Изисква се да се заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес или пренасочване на пратка заради отсъстващ получател.

Във фалшивите имейли се настоява получателят да предостави данни от банкова карта или копие на документ за самоличност, снимка и др. Съобщенията се изпращат на английски или български език. В някои от случаите, като подател на SMS-те и имейлите, се копира името на „Български пощи” и електронния информационен адрес на дружеството – info@bgpost.bg.

„Български пощи” отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл info@bgpost.bg или SMS заплащане онлайн на такси за доставка или освобождаване от митница на пратки и по никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

От дружеството напомнят, че дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share