Интензивен трафик по границите

Интензивен е трафикът на граничните пунктове “Кардам” и “Видин” на изход за товарни автомобили, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция” към МВР на базата на данни към 8:00 часа.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП “Видин” на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове с Румъния “Кайнарджа”/”Липница” и “Крушари”/”Добромир” се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт „Вама веке”, съпределен на българския ГКПП “Дуранкулак”, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход на ГКПП “Калотина”. В зоната на пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП “Малко Търново” за леки автомобили на изход.

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Гърция. От “Гранична полиция”  препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП “Кулата” и ГКПП “Маказа”, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП “Илинден”, ГКПП “Златоград”, ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Капитан Петко войвода”.

През гранични пунктове  “Маказа”, “Златоград” и “Ивайловград” могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът и на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share