Интензивен е трафикът към Гърция през ГКПП “Кулата”

Продължава да е интензивен трафикът към Гърция през ГКПП “Кулата”, съобщиха за “Хоризонт”от Гранична полиция, но уточниха, че леките автомобили преминават бързо през трасетата за проверка. Все повече българи се насочват към морето в южната ни съседка и през другия граничен пункт – “Илинден-Ексохи”.

Най-натоварен е бил трафикът на леки автомобили към Гърция в ранните сутрешни часове. За да не се образуват големи опашки от чакащи, екипите на “Гранична полиция” са работели на 6 трасета, като са пропускали леките коли и в лентата за товарни автомобили. Към момента изчакването е около 5 минути и движението е нормално предвид летния сезон, когато хиляди тръгват за морските курорти в съседна Гърция.

Граничните служби отчитат сериозно увеличение на автомобилния поток към южната ни съседка от началото на юли и са оптимизирали работата и управлението на трафика така, че да не се получават сериозни задръствания.

Въпреки това те апелират към туристите да спазват правилата в зоната за граничен контрол, да не оставят без надзор деца на пътното платно и да са снабдени с вода и най-необходимите неща.

Увеличава се туристическият трафик и на другия граничен пункт “Илинден-Ексохи”, който е най- пряката връзка с района на Кавала, Неа Перамос и другите курортни селища на Егейско море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share