Каракачанов: Не съм спокоен, когато подаряваме нещо, което е на българската армия

Не съм спокоен никога, когато подаряваме или унищожаваме нещо, което е на българската армия. Заплахата за нашата сигурност не е в това, че ще дадем 100 БТР-а или че изнасяме оръжия за Украйна. Заплахата за българската национална сигурност, заплахата за българската армия са българските политици и то не само от последното правителство. Това заяви в БНТ “Денят започва” бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

30 години българските политици унищожаваха нашата военна техника – рязаха, продаваха без пари, включително и под външен натиск на държави, които след това станаха наши съюзници, а сега искат помощ.

По думите на Каракачанов сега едни политици, които се страхуват да не попаднат в някакви списъци на “едно посолство” от “едни записи”, са готови да разоръжат българската армия окончателно, само за да спасят кожата си.

Обърна се към политиците, които твърдят, че въоръжението, което имаме е старо и ги попита защо тогава украинците го искат, както искат и реакторите ни. Защо толкова слугински сме готови да направим всичко, за да унищожим бойните ни способности?

Танковете Т-72, които бяха модернизирани по мое време и които ако решат да ги дават, трябва да знаят, че те са по-модерни от руските Т-72. Казвам го за пръв път директно в ефир. Ако някой обяснява, че тези танкове са стари и ще ги дадем, този човек е престъпник, категоричен е бившият министър на отбраната.

Каракачанов подчерта, че е редно каквито и решения да се взимат по отношение на въоръжението, което се предоставя в Украйна, те да се обявяват публично. Според него желанието да се крие информация е породено от факта, че част от въоръжението е необходимо на българската армия.

Няма оръжие с отпаднала необходимост. Има резерв, който се съхранява и се използва. Боеприпасите, които на жаргон им свършва срокът на годност, може да ги продадеш и с парите, които получиш, си запълваш резерва, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share