ФИФА спря трансферите на клуба на Роналдо за дълг към бивш играч

ФИФА е спряла трансферите и картотеките на клуба Ал Насър от Саудитска Арабия, твърдят британските медии.

Нито от световната централа, нито от отбора, в който играе Кристиано Роналдо, дойде потвърждение на новината. Но според “Таймс” тя е, че Ал Насър няма да може да регистрира новите си играчи, след като решението на ФИФА е за ембарго върху клуба в следващите два трансферни прозореца.

Причината са дължили суми към играча Ахмед Муса, привлечен от Лестър през 2018-а. Има и пари, които не са платени към клуба от Англия.

Според информацията, Лестър и Муса няколко пъти са внасяли апели пред централата, но досега е имало само предупреждения и една глоба за клуба от Рияд. Ал Насър обаче не е превел нито цент, въпреки че е платил трансферната сума за играча от 16 милиона евро.

При освобождаването на Муса през 2020-а обаче остават неизплатени суми към нигериеца, които и днес не са преведени. А към Лестър това са бонусите и допълнителните пари по клаузи, които са изпълнени в контракта.

Общата сума, според медиите на Острова, е около 500 000 евро.

Още по-скандално е, че решението на ФИФА се е забавило толкова, след като Спортният Арбитражен Съд (КАС) е отсъдил в полза на Лестър и Муса още преди 12 месеца.

Публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, който притежава и клуба на Роналдо, и още три гранда в лигата на страната, е пожелал веднага да плати тези пари.

Но не е толкова просто – иска се процедура по обжалване и ново заседание на ФИФА, а и санкцията може би няма да бъде отменена за това лято. И така нищо чудно да се окаже, че новите попълнения на Ал Насър – а сред тях е Марсело Брозович от Интер (говори се за Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед също), може да не започнат сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share