Борисов оглави Външната комисия в парламента

След като парламентарните групи на “Възраждане”, БСП и “Има такъв народ” (ИТН) напуснаха пленарната зала на Народното събрание заради разпределението на комисиите, депутатите продължиха тяхното попълване.

Комисията по икономическа политика и иновации оглави Хамид Хамид от ДПС. Заместник -председател стана Александър Иванов от ГЕРБ, както и от ПП/ДБ Владислав Панев.

Председател на Комисията по енергетика стана Делян Добрев, а негови заместници са Рамадан Аталай от ДПС и Радослав Рибарски от ПП/ДБ.

Председател на Комисията по регионална политика стана Николай Нанков от ГЕРБ, а за заместници бяха избрани Танер Али от ДПС, както и Йордан Иванов от ПП/ДБ.

Народните представители предстои да разгледат 32 проекта на решение

Председател на Комисията по външна политика стана Бойко Борисов, а негови заместници станаха Екатерина Захариева, Даниел Лорер от ПП/ДБ и Филиз Хюсменова от ДПС. Народните представители гласуваха с 161 гласа “за” и 1 глас “против”, без “въздържали се”.

Господин Борисов вече е изпран, отчете Радостин Василев. Congratulations, г-н Борисов, обърна се към него независимият депутат. Той поздрави и Делян Пеевски, че превърнал ПП/ДБ в посмешище.

Комисията по конституционни въпроси оглави Радомир Чолаков.

Председател на Комисията по бюджет и финанси стана Йордан Цонев от ДПС.

Комисията по въпросите на ЕС оглави Кирил Петков, а заместник-председател станаха Деница Симеонова от ПП/ДБ, Деница Николова от ГЕРБ о Цветан Енчев от ДПС.

Комисията по отбрана бе поета от Христо Гаджев от ГЕРБ, негови заместници станаха Калоян Икономов от ПП/ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Къде е внесеният имунитет на Бойко Борисов, пита БСП?

Вътрешната комисия отиде при Десислава Атанасова от ГЕРБ, заместник -председатели станаха Маноил Манев от ГЕРБ, Людмила Илиева от ПП/ДБ и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Председател на земеделската комисия стана Десислава Танева от ГЕРБ, нейни заместници са Ализан Яхова от ДПС и Росен Костурков от ПП/ДБ.

Комисията по социални въпроси оглави Деница Сачева от ГЕРБ, ПП/ДБ излъчиха за заместник-председател Искрен Арабаджиев, а от ДПС – Севим Али.

Комисията по образование отиде при ГЕРБ в лицето на Красимир Вълчев, вторите посочиха Елисавета Белобрадова, а от ДПС – Дженал Топалова.

Председател на Комисията по децата, младежта и спорта стана Небие Кабак от ДПС, заместници станаха от ГЕРБ Красен Кралев и от ПП/ДБ – Петър Куленски.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share