Балабанов: На първо място националният интерес, а след това помощта за Украйна

“На първо място трябва да бъде българският национален интерес, състоянието на българската армия и сигурността на стратегическите ни обекти. 100 броя бронетранспортьори ако ще ходят в Украйна, какво ще остане в България?

Това заяви в кулоарите на парламента народният представител от “Има такъв народ” Станислав Балабанов. Повод за коментара му бе предложението на ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС да дарим на Украйна около 100 броя бронетранспортьори от резерва на МВР, които според подкрепящите предложението са изцяло ненужни на България.

Балабанов посъветва още журналистите да попитат военния министър Тодор Тагарев дали заедно с тази помощ няма да дадем и ПВО установките си С-300, които охраняват София и АЕЦ “Козлодуй”.

“Хубаво е, всички сме съпричастни, държава членка на ЕС сме, правим всичко възможно да сме съпричастни с трагедията в Украйна. Но да знаем какво точно изпращаме и какъв е смисълът на това изпращане, защото, ако това касае оголване на нашата сигурност, ние ще бъдем против”, отсече още народният представител.

Не следва да ни успокояват, продължи той, и твърденията от ПП/ДБ, че БТР-ите не били нужни на България. “Те казваха и че ще арестуват Бойко Борисов, а днес го направиха шеф на външна комисия. Така че какво казват те, няма никакво значение”, каза Балабанов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share