Борисов: Ще подкрепим този бюджет като междинен

Този бюджет ще го подкрепим като междинен. Имаме претенции, но чисто политически акт е, той да бъде подкрепен. Срещнах се с нашите депутати в този бюджет – за полицията, за социалните работници, за пожарната, ще го вкараме като наше предложение, но за следващия след 2-3 месеца, се разбрахме много по задълбочено да се направи и в други проблемни сфери. Това заяви председателят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

“Това е бюджет едва на месец, ако започнат да се случват повече в браншовете, ще има повече успех, затова съм оптимист за следващия бюджет. Гарантираме увеличение на пенсиите, учителските заплати, има възможност за леки корекции в културата, образованието, археологията, вероизповеданията, с такива “малки пари” за бюджета може да се получи по-добър ефект”, допълни Борисов.

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата, съобщи председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя уточни, че срокът за номинации изтича днес.

Номинацията на ГЕРБ-СДС, която е одобрена от „Продължаваме Промяната – Демократична България”, е на Димитър Главчев, заяви Атанасова и уточни, че днес ще бъде внесена в деловодството на Народното събрание.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share