Явор Божанков, ПП-ДБ: Нов състав на ВСС не трябва да бъде назначаван

В предаването „Лице в лице” по БТВ Явор Божанков каза, че президентът Радев не е в настроение и той не знае доколко тезите са негови, защото Костадинов говори същото. „Имам чувството, че тези изявления ги пишат на територията на Руската федерация. Президентът Зеленски го каза точно – нашият интерес е войната да спре до Украйна.”

Божанков не спести критиките си по адрес на българския президент, посочвайки, че Радев се стреми да завземе цялата власт в страната – и местна, и изпълнителна.

Радев полага всички усилия това правителство да падне, както полагаше усилия да няма редовно правителство, отбеляза депутатът от ПП-ДБ.

Относно съдебната реформа Явор Божанков смята, че правителството и парламентът са постигнали значителен напредък, предвид скорошното изявление на Европейската комисия, че мониторингът над България може да падне.

Божанков изрази мнение, че избор на нов състав на ВСС не трябва да бъде назначаван, преди да бъдат направени конституционни промени.

Най-правилния и принципен подход е нов Висш съдебен съвет. Според мен в рамките на няколко месеца можем да имаме проект за промени в Конституцията на ниво ВСС, каза той в ефира на bTV.

Що се касае до референдума на “Възраждане” за запазване на българския лев, Божанков обясни, че такова допитване партията на Костадинов е трябвало да направи преди България да подпише договора за членство в еврозоната и приемането ѝ през 2020 г. в т.нар. чакалня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share