Малолетни от Разград са установени като извършители на кражби на превозни средства

Малолетни момчета са установени като извършители на кражби и противозаконни отнемания на превозни средства, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Илияна Георгиева. Около 9:00 часа на 8 юли 31-годишна собственичка на автомобил „Пежо Бипер” сигнализирала в полицията, че автомобилът й липсва от паркинга на жилищния блок на улица „Св. Климент” в Разград. Установено е, че извършители на деянието са криминално проявени момчета на 13 и на 14 години от Разград.

Около 16:00 часа същия ден 47-годишен разградчанин сигнализира, че от вход на жилищен блок по бул. „България” са откраднати два велосипеда. Нанесената щета е за 1100 лева. Извършител на кражбата е същият 13-годишен тийнейджър в съучастие с друго 14-годишно момче от Разград. По случая се води проверка, посочи Георгиева.

За още три кражби в региона информират от ОД на МВР в Разград. Двама мъже, единият от които е криминално проявен и осъждан, са задържани като извършители на кражба от овцеферма в исперихското село Йонково.

Взломна кражба е извършена и от бившата дърводелска работилница към училището в в царкалоянското село Костанденец. Жилищната сграда е собственост на 55-годишен фламандски гражданин и се стопанисва от 56-годишна фламандска гражданка с право на продължително пребиваване в България.

Животни и вещи пък изчезнали от стопанство, намиращо се между Острово и Завет. По случаите са образувани досъдебни производства, допълват от полицейската дирекция в Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share