Отбелязват ръст на логистични центрове в България

Една от водещите компании – А Логистикс, е претендент за Балканско отличие
Балканските бизнес награди поставят на фокус една от най-значимите сфери в развитието на бизнеса – България име ценен ресурс с подходящото си географско положение за логистичен коридор Европа-Азия,  като се наблюдава значително увеличаване на инвестициите в логистични центрове, твърдят експерти. Нашата инфраструктура обаче е едно от слабите ни места и е необходима  отговорна държавна политика за изграждане на железопътна и пътна инфраструктура, както и мултимодални терминали.

Една от водещите компании за логистика у нас и на Балканите – А Логистикс, спечели високите оценки на международното жури и е финалист за деветото издание на Балканските бизнес награди.

Церемонията Balkan Business Awards 2023, организирана от международната платформа Global Leaders, ще събере най-успешните в бизнеса на Балканите на 14 юли в 5-звезден столичен хотел.
А Логистикс предоставя транспортни и логистични услуги, фирмата е специализирана в групажните превози от и за Европа, Близкия изток и ОНД. Компанията е доказала в годините своята коректност към клиентите, работи с индивидуален подход при изготвяне на офертите и се радва на лоялността на клиенти и партньори. Извършва доставки врата-врата и е експерт в областта на текстилната логистика – Превозва материали за производство до шивашките фабрики. Предоставя митническо представителство, съхранение на наличните материали. Също така организира транспорт на готовата продукция дрехи на закачалки или опаковани в кашони от шивашките фирми до европейските дистрибуторски центрове.
Компанията е експерт и в областта на логистика на автомобилни части – превозва автомобилни части от редица европейски производители през неин склад в София до водещ автомобилен производител в Иран, като гарантира навременни доставки, за да не прекъсва производството. Експерт е и в транспорт и логистика на козметика – организира и извършва транспорт от заводите във Франция, Италия и Испания до логистичния център на фирмата в София, когато е необходимо и с превоз под температурен режим.
Доказан експерт е в областта на логистиката на суровини за производство на храни, суровини за химическата индустрия (включително на опасни материали), като прилага стандартите за безопасност на всеки етап от транспорта. Също така предоставя извънгабаритни платформи, оказва съдействие за снабдяване с разрешителни, ескорт, при товарно-разтоварни и претоварни операции осигурява необходимото оборудване, съобразено с размерите и теглото им.
А Логистикс предлага стратегически разположени складови локации, извършва краткосрочно и дългосрочно складиране. Също извършва митническо представителство по внос и износ, както и обмитяване стоки на юридически лица, регистрирани в държави от ЕС. Обучава собствени кадри, тъй като в транспорта и логистиката има много динамика и развитие, допринасящи за успешна кариера.
Последните няколко години бяха изключително труден период за автомобилния транспорт. Пандемията, войната и природните бедствия поставиха на изпитание професионалните шофьори и складовите работници. Компанията успешно се справи с трудностите, благодарение на отдадения екип и на партньорите си, като успя да увеличи капацитета си и да достигне значителен ръст на оборота за 2022 (2 857 409 лв. за 2020 г., 3 351 094 лв. за 2021 г., 6 978 992 лв. за 2022 г.) .
През 2022 г. компанията направи следваща крачка в развитието на складовата логистика, като утрои складовата площ (до 6000 м2), разполага и със складови помещения, оборудвани с няколко крана до 12 т. Инвестира в складова техника – със собствени средства са закупени нови по-мощни мотокари, кар с кламер за обработка на хартиени роли. В портфолиото си фирмата добави и покупко/продажба на стоки за своите регулярни клиенти, на които извършва транспорт. През 2022 г. оборота от продажби на стоки достигна 923 000 лв. (за 2020– 33 796 лв., за 2021– 289 434 лв., за 2022– 922 890 лв.).
В портфолиото на фирмата е добавена и проектна логистика.
“Успяхме успешно да изпълним няколко големи проекта по организиране на преместването на няколко фабрики от Германия до Иран. Организирахме навременно товарене с необходимите по вид транспортни средства, превоз – включително на извънгабаритни машини, складиране в наш склад в София до пълното размонтиране на инсталациите в Германия и експедирахме цялата поточна линия едновременно, с цел монтирането на оборудването в Иран. Значително завишихме оборота от превоз на стоки от Европа към Турция и Иран. Гарантираме стриктно спазване на посочените срокове, благодарение на добре развитите ни регулярни групажни линии и самостоятелни камиони. Спечелихме доверието и на нови клиенти партньори. Това е пътят, по който виждаме развитието на логистичния бранш в страната ни, както и път за развитие на компанията ни”, категорични са собствениците на водещата логистична фирма.

Снимки:  А Логистикс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share