Иво Мирчев: Оборудването за АЕЦ „Белене“ струва над 1 милиард лева

В предаването „Лице в лице” по бТВ Иво Мирчев, каза че от 6 месеца текат разговори оборудването за АЕЦ „Белене” да бъдат дадени на Украйна. „Вчера колегата Добрев от ГЕРБ инициира на парламентарно ниво, но основната работа е в МС. Колегите от ГЕРБ написаха част от мотивировката. Това е дълъг процес, който служебното правителство не го доведе до край”.

Оборудването си е там, то струва със сигурност над 1 милиард – цялото оборудване за АЕЦ „Белене”, което до този момент е доставено, обясни Мирчев. „Това, което трябва да се случи, в момента това оборудване няма какво да го правим и в определена степен то не струва много, защото Русия е под санкции. В Украйна имат една почти завършена, на която им трябва нашият пакет. АЕЦ „Белене” няма и не може да съществува, тя е един корупционен проект. Ние искаме да кажем стоп на това.”

5 милиарда ни е платила Украйна досега за боеприпаси и въоръжение, по същия начин ще може да се разплати и за ядреното оборудване, допълни Мирчев. „Ако не го направим това, ние ще останем с едно старо желязо.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share