Григор Димитров започна с разгромна победа на “Уимбълдън”

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна по фантастичен начин кампанията си на “Уимбълдън” с разгромна победа 6:1, 6:2, 6:1 за 89 минути игра срещу японеца Шо Шимабукуро.

Мачът беше белязан от две спирания за дъжд, както и забавено с около два часа начало заради валежите в Лондон. При 6:1 и 1:0 с пробив в полза на Гришо срещата бе прекъсната за втори път заради дъжд, а около пет минути преди това пък протестант нахлу на корта и разсипа парчета от пъзели, след което седна на мрежата и провокира прекъсване от съвсем друг тип. От “Уимбълдън” обясниха, че двама души са арестувани във връзка с въпросния инцидент.

С изключение на бъркотиите в програмата и странните протестни изяви, Димитров нямаше никакви проблеми да преодолее първото си препятствие и да сложи край на една негативна поредица от изяви на “свещената трева” в “Ол Ингланд клъб”.

От 2017-а досега той беше записал само една победа на “Уимбълдън”, но вече уверено може да гледа към втория кръг, където го очаква Федерико Кория или Иля Ивашка.

Димитров вече има 37 победи (14 загуби) в първи кръгове на “Големия шлем”, а в последно време, като изключим именно гореспоменатите трудности на “Уимбълдън”, е изключително надежден. Той е спечелил вече 14 от последните си 16 откриващи мача в “Шлема”.

Григор Димитров започна на 50-ия си пореден турнир от “Шлема”, като серията му е номер 1 при мъжете сред активните тенисисти, както и номер 9 за всички времена. Победата пък му е 80-та в “мейджърите”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share