Принц Хари и Меган подписаха сделка за 20 млн. долара, а след това бе отказана

Принц Хари и Меган Маркъл официално се разделиха с гиганта в областта на аудио стрийминга Spotify, научи “RadarOnline”. Херцогът и херцогинята на Съсекс за първи път си партнираха с тях през 2020-а, след като сключиха договор с компанията на стойност 20 млн. долара, а партньорството пренесе противоречивия подкаст на Меган “Архетипи” в платформата. Водена от самата Маркъл седна с известни гости като Серена Уилямс, Тревър Ноа и Минди Калинг, за да обсъдят стереотипите, които са се налагали на жените в историята.

След като херцогът и херцогинята на Съсекс обаче се оттеглиха от гиганта за стрийминг, дългоочакваният втори сезон на “Archetype” няма да се състои.

На този етап и двамата проучват други сделки и възможности, за да продължат да създават съдържание, тъй като не са от хората, които пропускат бизнес възможности.

След подписването на многомилионната сделка, се очакваше и увеличаване на телевизионната и филмовата продукция, както и разширяване на партньорствата с марки и цялостно развитие на имиджа им. Уви, това ще се случи без помощта на Spotify, които така или иначе изпаднаха в трудно положение.

Миналата седмица гигантът съкрати 200 служители, като по-голямата част от тях бяха аудиоинженери. Тъй като приходите на платформата от подкасти са намалели, са се оказали на ръба. Уволненията последваха съкращението на персонала с 6%, което бе направено по-рано тази година. По това време в Spotify работеха над 9800 служители.

Предвид обстоятелствата главният изпълнителен директор Даниел Елк отбеляза през април, че компанията ще бъде “много внимателна” по отношение на подновяването на договорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share