Путин увери съюзниците си в стабилността на Русия

Владимир Путин се появи на международен форум за първи път след опита за метеж на Евгений Пригожин. Президентът на Русия увери съюзниците на страната в Азия, че властта е стабилна и народът е единен. Путин говори по видеовръзка на среща на Шанхайската организация за сътрудничество.

Този форум беше създаден като инструмент за ограничаване на американското влияние в региона. Освен Русия, в него участват Китай, Индия и четири централноазиатски страни. Нито една от тях не подкрепи резолюцията на ООН, която осъди инвазията на Русия в Украйна. Путин каза още на форума, че търговията между 8-те страни трябва да се прави в местни валути, като начин на противопоставяне на икономическите санкции.

“Руският народ е обединен, както никога досега. Руските политически кръгове и цялото общество ясно демонстрират своето единство и засилено чувство за отговорност за съдбата на родината. Те реагираха като единен фронт срещу опита за метеж”, заяви Владимир Путин.

Той благодари на Шанхайската организация за сътрудничество, която, по думите му, изразила „подкрепа за действията на руската власт в защита на конституционния ред”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share