Поли Паунова: Имунитетът на Пеевски и на Борисов досега се казваше Иван Гешев

В изявлението на Иван Гешев имаше смешни неща, които човек с чувство за хумор би оценил, но нищо от това не може да се коментира сериозно. Това заяви в студиото на bTV журналистката Поли Паунова по повод днешното излъчване на бившия главен прокурор.

„Имунитетът на Делян Пеевски и на Бойко Борисов досега се казваше Иван Гешев. Затова на Борисов не му е бил нужен формален имунитет. Гешев всеки път се усмихваше и казваше, че тече разследване за кюлчетата на Борисов. Истината обаче е, че те разследваха кой разпространи снимките с чекмеджетата в Бояна, а не откъде са се взели”, допълни Паунова.

По темата с фалита на КТБ тя отбеляза, че преди по-малко от година провела интервю с Гешев, в което той казал, че “ДП” към КТБ можело да означава “държавно предприятие”, при положение че на всички било ясно, че е ставало дума за фирми, свързани с Делян Пеевски.

От своя страна Андрей Янкулов Антикорупционния фонд коментира, че бившият главен прокурор през цялото време на своя мандат е използвал такава реторика и днешното му изявление не е нещо ново.

Тези приказки не даваха някаква конкретика. Използва и неща, които са неистина, като например делата на трупчета, които били вкарани в съда. Това е очевидна неистина. Защото нито делото по „Барселонагейт”, нито делото с пачките и кюлчетата са вкарани в съда, посочи Янкулов.

По думите му смяната на Гешев със заместника му Сарафов няма да промени нищо.

„Никой не може да очаква съществена промяна в работата на прокуратурата начело с Борислав Сарафов. Никой не бива да се заблуждава, че това ще донесе някаква промяна. Ще получим още от същото”, обясни той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share