Опасна отсечка на главния път за Гърция

Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от шофьорите, които пътуват за Гърция, отново се превърна в рискова, особено в пиковите моменти. Това сочат данните на автомобилните експерти в региона.

70% от катастрофите в региона от началото на летния сезон са станали именнo там. Отсечката остава най-опасната в региона, като за последните два месеца са станали над 5 пътнотранспортни произшествия, повечето с тежкотоварни камиони

В тази отсечка има два фактора – единият е субективен от шофьора, вторият е обективен – че пътят не е направен както трябва. Пътят трябва да е по-изправен. При завой от 70-80 градуса, шофьорите на камиони като пристигат с 40 тона маса, центробежната маса ги изхвърля, обясни пред БНТ Асен Машев, дългогодишен шофьор на тежкотоварен камион

Посочи, че трябва да има полиция, която да стои на отсечката особено в пиковите часове, за да накара шофьорите да карат съобразно. А на пътя – да се поставят изкуствени препятствия, които да ограничат на скоростта.

Пътният експерт Георги Бързаков също заяви, че трябва да има повече полицейски патрули, а шофьорите да бъдат по-внимателни.

БНТ, „Сутрешен блок”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share