Самолет кацна аварийно на летище София

“Гранична” полиция е арестувала пиян британец през нощта в неделя срещу понеделник на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу. Това потвърдиха от ведомството за NOVA.

По информация от следствието 29-годишният пътник опитал да отвори авариен люк по време на полет. Това станало причина самолета да кацне аварийно в София. На място веднага се отзовават полицаи от гранична полиция, които констатират, че пътникът се държи неадекватно и агресивно. Той първо е отведен в помещение за временно настаняване на задържани лица, а по-късно е откаран от екип на спешна помощ във ВМА София.

“Дейли мейл” съобщава някои подробности за инцидента с акцент върху разказа на 52-годишния Антъни Спенс, който на практика е успял да спре пияния мъж да отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2 по време на полета, посочва БНР.

Инцидентът е станал 10 минути след излитането на самолета и на Антъни се е наложило да се бори около един час с пияния мъж до аварийното кацане, като помощ са му оказали само две от стюардесите. Изданието е качило видео от ареста на мъжа, за когото се смята, че е шотландец от Глазгоу. Вижда се как той оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните викове на пътниците.

Малко след ареста самолетът е продължил полета си за Глазгоу. От Jet2 по-късно написаха: “Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Като семейна авиокомпания, ние проявяваме нулева толерантност към недопустимо поведение на пътниците. Здравето, комфортът и благосъстоянието на всички винаги ще бъдат наш приоритет номер едно”.

Антъни Спенс и дъщеря му, пътувала заедно с него, обаче посочват, че пияният им съгражданин не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share