Владислав Горанов: Експертен кабинет не съществува като понятие в политиката

Партиите нямат избор да не подкрепят този бюджет. Ако не бъде подкрепен, това означава нови избори или поне нова политическа криза”, каза бившият финансов министър и депутат от ГЕРБ Владислав Горанов в BTV „Тази сутрин”. Все още управлението е неубедително от гледна точна, че основния дебат е свързан с технологията на управлението, а не какво да се случва в държавата следващите месеци. Рано е да се видят отчетливи признаци на управлението, посочи той.

По думите му партньорите все още се опознават. Бюджетът е еманация на управляващите към управляваните, защото храчат техните пари, каза Горанов. По думите му проекта на бюджет не решава много от въпросите, които стоят пред обществото.

Надявам се следващия бюджет да е по-амбициозен. Да променя нещо, а не да бъде числова комбинация от това, което данъците позволяват, заяви Горанов.

Относно новия управител на БНБ, Горанов смята, че сегашният управител на БНБ Димитър Радев трябва да получи доверие за втори мандат, макар че вече е с изтекъл мандат на управление. В сегашната ситуация, когато Еврозоната е на една крачка от нас и когато финансовата стабилност на държавата, Димитър Радев е подходящ, аргументира се Горанов.

Симеон Дянков не е лош финансист, но за подобна работа трябва да се търсят хора, които имат опит. Нямаме време за подобни социални експерименти, каза още бившият финансов министър.

Той отбеляза, че експертен кабинет не съществува като понятие в политиката, посочи Горанов. Той смята, че естественият лидер в това правителство е финансовият министър Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share