Хотелиери на испанския остров Майорка наемат частен детектив срещу изстъпленията на пияни туристи

Собственици на хотели на испанския остров Майорка планират да наемат и през това лято частен детектив, за да се справят с т.нар. “германски алкохолен туризъм”, предаде ДПА.

“Все още се уточнява кога детективът ще започне работа и докога ще бъде нает”, обяви местната асоциация на хотелиерите “А Аче Пе Пе” (AHPP).

През миналото лято браншовата организация за първи път нае детектив поради “ексцесиите” в района на дискотеката “Балерман” в южната част на Майорка. Това място е популярно сред “определен вид германски туристи”, посочва “Дойче веле”.

За девет дни частният детектив е заснел 812 случая на нарушения, извършени в района на “само три улици”, съобщиха от местната асоциация на хотелиерите.

“Ексцесиите” в района на “Балерман” включват кражби, побоища и грозни сцени на пиянство по улиците. Положението се влошава от година на година, отбелязват местните хора.

Полицията почти не разследва инцидентите, поради което хотелиерите в Майорка разчитат на доказателствата, които детективът ще им предостави, за да могат да завеждат съдебни искове срещу нарушителите, посочва ДПА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share