Николай Денков: Моят призив към президента е да заровим томахавките

В предаването „Още от деня“ по БНТ Николай Денков, каза че за него е било ясно, че от една страна някои партии си правят предизборна кампания. „За други това е единственият начин да бъдат забелязани. Това, което ние се опитваме, е да променим този тон, да зададем работен тон на това правителство“.

Най-спешно е да подготвим бюджета, ще изтеглим този бюджет, който е внесен, в кратки срокове ще подготвим нов вариант и ще бъде внесен в НС преди лятната ваканция, обясни Денков. „Друга спешна задача е да бъдат съставени екипите. Днес бяхме изненадани, че всички заместник-министри са били освободени. Това създава проблем. Ще трябва в много кратки срокове да успеем да сглобим всички екипи“.

Относно войната в Украйна, Денков каза, че има решение на НС, така че ще оставим военният министър да погледне какво се е случвало, какви са непосредствените нужди от гледна точка на ЕС, на НАТО и тогава ще има информация. „Аз очаквам, че ще изпрати България военна помощ, не знам дали сме изпращали, дали не сме. Военният министър ще види какво трябва да се направи и по надлежния ред това да се случи. Няма нищо вярно в това, че ще бъдат изпращани войници в Украйна.“

Въпросът със смяна на шефове на служби беше ясно обяснен тези дни, службите трябва да служат на България, това не означава, че ще има чистка, трябва да се погледне кой как си върши работата и тези решения ще бъдат в рамките на Народното събрание, допълни Денков.

Всяка институция трябва да уважава другата, аз няма да скрия, че съм разочарован от начина, по който подходи президента при връчването на мандата, той премина границите, смята Денков. „Аз отново призовавам всяка една институция да се отнася с уважение към другата институция и да се общ начин на съществуване, така че да можем да си вършим работата. Моят призив към президента лично и към институцията е да заровим томахавките и да започнем да работим заедно. Това, което стана със заместник-министрите днес това е саботаж на новото правителство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share