Манолова: Защитаваме тези, които не могат да се защитават сами

„Левицата” е истинското ляво. Защитаваме тези, които не могат да се защитават сами и нямат свое представителство в парламента. Ние милеем за обединение на лявото, защото истински силно ляво може да има само чрез обединение на всички леви сили. Това каза Мая Манолова – водач на листите на коалиция „Левицата” в 23-и МИР-София и във Варна, в предаването „Говори сега” по БНТ.

Лявото обединение по думите й е единственият начин БСП да стане отново водеща сила, а не пета сила и леснозаобиколим фактор.

Манолова очаква силен вот за „Левицата”. „Ние разчитаме на огромното мълчаливо мнозинство български граждани, които искат мир и които едва оцеляват. Те имат нужда от истинска, силна лява защита в парламента”, заяви тя.

Тя бе категорична, че „Левицата” не би колаборирала с партиите на статуквото – ГЕРБ и ДПС, и „войнолюбците” в лицето на ПП и ДБ.

Ако няма ясно законодателство в областта на контрола на пазара от страна на държавата според нея веригите ще продължат да „извиват ръцете на производителите и да налагат всякакви допълнителни такси, които да надуват доставната цена”, смята Манолова.

Първият законопроект, който „Левицата” ще внесе в следващото НС, ако влезе в него, ще бъде за таван на надценките на 10 основни хранителни продукта.

Според Манолова идеята за облагане на свръхпечалбите на всички фирми е „свръхнелепа и свръхнеадекватна”. „Ние ще настояваме да бъдат обложени свръхпечалбите, но на корпорациите в секторите, в които има картелиране и в които печалбите са постигнати конюнктурно”, обясни тя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share