КЗП и БАБХ влязоха на проверка в хипермаркет, откриха нарушения

КЗП и БАБХ влязоха на проверка в хипермаркет в столицата и още в самото начало откриха нарушения.

Заместник-изпълнителният директор на БАБХ д-р Галя Викьова съобщи: “Колегите откриха на регал около 20 опаковки кренвирши по 200 грама с изтекъл срок на годност и 5-6 опаковки моцарела с наскоро изтекъл срок.”

Тя посочи, че е извършена проверка на етикетираните млечни продукти – сирена и кашкавали.

“Не установяваме такива, които да са с наличие на немлечни мазнини. При млечните продукти не се установи наличие на немлечни мазнини. Проверката продължава с насипна витрина, където има бяло саламурено сирене”, допълни още Викьова.

Тя уточни, че глобата за тези нарушения е между 2000-4000 лв.

Председателят на КЗП Стоил Алипиев посочи, че се проверява дали се закупуват продукти на една цена на щанд и се получава по-висока цена на касата. “Ако се окаже, че има имитиращи продукти, които се продават като сирене или кашкавал, това дава всички предпоставки комисията да разсъждава в посока нелоялна търговска практика. Проверяват се обявените промоции в магазина и дали има съотвествие между това, което е в брошурите и това, което се продава. Ще се пхроверява и какъв е маржът на цената, която излиза от производителя и тази, която е при търговеца,” заяви Алипиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share