Акции срещу купуване на гласове в цялата страна

Преди вота на 2 април започват акции срещу купуване на гласове и битовата престъпност в различни населени места в цялата страна. В проверките участват полиция, жандармерия, Националната агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните. До края на деня се очаква от МВР да обявят и резултати.

Вътрешният министър Иван Демерджиев вече обяви, че полицията е в пълна готовност да противодейства на купения вот, като подготовката е започнала предварително. Той обясни, че са набелязани рисковите места.

Жандармерия и полиция са блокирали варненското село Синдел. На много места в региона са разположени контролно-пропускателни пунктове. Вече има и четирима задържани.

Акция „Купен вот” се провежда в Монтанско. Ще бъдат изградени две КПП-та в село Смоляновци и в Брусарци. „Ще се извършат проверки на лица, които на предишни избори са били склонни към извършване на такъв вид престъпна дейност”, каза ст. инсп. Радостин Тинчев.

На територията на гр. Петрич вече са проверени 5 адреса и 56 автомобила. Задържани са 7 лица.

Специализирана акция срещу битовата престъпност, пътните нарушения и купуването на гласове се провежда и на територията на РУ – Раковски.

„За корпоративен вот ще се извършват проверки, особено в големите фирми и там където има ромско население. Техният глас се купува лесно поради ниската им култура”, казаха от полицията.

Ще бъдат проверявани и хранителните магазини по всички линии на работа

До момента на територията на РУ – Раковски няма задържани лица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share