Началникът на гарата в Лариса остава в ареста след тежката влакова катастрофа с десетки жертви

На началника на гарата в Лариса беше наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, след като даде официални показания за катастрофата между два влака в прохода Темпе в Централна Гърция във вторник миналата седмица, при която загинаха 57 души, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Следователят и прокурорът единодушно решиха 59-годишният мъж да остане в ареста по обвинение за застрашаване на безопасността на транспорта, което носи наказание до десет години затвор, както и за множество убийства по невнимание, предава телевизия Скай.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че клиентът му “поема частта от отговорността, която му се пада”, като остави отворена възможността да се търси отговорност и от други лица.

Множество експерти изказаха мнение, че системите за управление на влаковете в Гърция не отговарят на необходимите стандарти, а многолюдни демонстрации в страната поискаха отговорност от управляващите за трагедията. Премиерът Кириакос Мицотакис поиска извинение от близките на жертвите и от цялото общество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share