Костадинов: 344 000 подписа за референдума бяхме събрали до миналата сряда

Българските граждани трябва да се научат, че съдбата и свободата е в ръцете им. Това каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Той заяви, че в при опитите за формиране на редовен кабинет в последния парламент представители и на ГЕРБ, и на ПП са водили разговори с „Възраждане“. „Искаха да отстъпим от нашите принципи и виждания, за да участваме в кабинет. Не са ни предлагали конкретни постове“, допълни той.

Референдумът за запазване на българския лев, прекратяване на участието ни във войната в Украйна чрез предоставяне на военна помощ, прекратяване на зависимостите на българската енергетика от САЩ, връщането на златния резерв от чужбина са сред приоритетите на „Възраждане“. По нито един от тях партията не е срещнала подкрепа от останалите политически сили.

Събраните до момента подписи са 344 000 от общо 400 000. В оставащите 5 седмици до крайния срок вероятно те ще станат между 500 и 600 000, заяви Костадинов.

Българският лев в момента е много стабилен. Вкарването на еврото ще доведе до ликвидиране на българската финансова независимост, увеличаване на инфлацията, ограбване на спестяванията и ограничаване на доходите, заяви лидерът на „Възраждане“.

„Няма гаранция, че сегашният курс на еврото към лева ще бъде запазен. Този курс  мое да стане 2,50-3 лева за евро. Това ще означава обезценяване на спестяванията. Това е хипотетична възможност за ограбване на българските спестявания“, заяви той.

„Възраждане“ събира дарения в евро, защото „Ютюб“ позволява само тази валута, обясни Костадинов. „Събрали сме 55 евро миналия месец. Те отиват за хората, които доброволно поддържат канала“, обясни Костадинов.

Той определи като несправедливо решението на ЦИК да не се ограничи броя заявления от един IР адрес. „В Турция от 48 адреса са подадени повече от 11 700 заявления. Това е категорично опит за манипулиране на изборите. Възможно е част от тях да се намират в България. Хората, които пътуват в чужбина в деня на изборите, могат да гласуват в посолствата, нямат нужда от заявления. Зависимостта на ЦИК от ДПС е все още твърде силна. Създават се основания да се смята, че изборният процес отново ще бъде манипулиран от ДПС“, заяви Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share