Кашкавалът със 7 лв. разлика в цените на едро

Цените на кашкавала на едро започват от 13,70 лв. и стигат до 20 лв., показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Разликата в цените на едро на кашкавала достига близо 7 лв., съобщи “Труд бг”.

Най-евтин е кашкавалът в област Добрич. Там на едро го продават от 13,70 лв. до 15 лв. за килограм. В същото време най-високи са цените на кашкавала в Кърджали, където варират от 18 лв. до 20 лв. за кг. на едро. В София цените на кашкавала са малко по-ниски отколкото в Кърджали – от 15 лв. до 18 лв., показват данните на ДКСБТ.

При сиренето цените на едро също са в много широки граници. Добрич отново е на първо място по-най-ниски цени. В тази област продават сиренето на едро на цени от 7 лв. до 8,20 лв. В същото време в Силистра цените на сиренето варират от 7,80 лв. до 15,50 лв. за кг. Сиренето е много скъпо и в София, където стойността му на едро е от 10,80 лв. до 15 лв. на килограм.

Цените на яйцата в София са фиксирани на 40 ст. за брой. В същото време в магазините ги продават от 50 ст. до 70 ст. за брой. Това означава, че надценката стига до 75 на сто. Цените на яйцата на едро започват от 30 ст. в Добрич и никъде в страната не надвишават 40 ст.

В доста широки граници са и цените на олиото. Най-евтино го продават в Хасково – от 3 лв. до 3,50 лв. за литър на едро. А във Варна, Сливен и Смолян цените на олиото на едро стигат до 5 лв. за литър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share