Манолова: Ще предложим таван на надценката на 10 основни хранителни продукти

Ще предложим таван на надценката на 10 основни хранителни продукти. Ще сложим вериги на цените на храните във веригите. Ще предложим в законопроекта да е упоменато каква е доставната цена и каква е продажната. Това каза Мая Манолова от коалиция “Левицата”.

Пред една от големите вериги днес тя ще призове за бойкот на кашкавала с надценка от 50%.

Манолова сподели, че в Комисията по ревизията са установени стряскащи неща по казуса със замърсяването на въздуха. “В следващия парламент отново ще има нужда от Комисия по ревизията. Тя доказа своята ефективност, излязоха и други далавери. Левицата ще бъде гарант, че разследванията ще бъдат доведени до край и прокуратурата и съдът ще си свършат работата. На фокус ще бъде и спекулата с цените на храните”, заяви тя.

Лидерът на “Изправи се. БГ” разкри, че ТЕЦ-ове, приближени на Христо Ковачки, са създавали чрез свързани фирми лаборатории, които да определят въглеродните емисии и след това други фирми, които да верифицират резултатите. “В резултат на това са отчитани три пъти по-малко въглеродни емисии. Така към лятото на 2021 г. щетите за бюджета на България бяха 26 млн. евро. Тогава квотите струваха 20 лева на тон. Сега са около 80. Комисията по ревизията се оказа от 40 органи у нас, които се борят с корупцията”, коментира тя.

Според нея за двете години откакто ГЕРБ не са на власт, не е направено нищо, за да се запълнят пробойните.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share