На прохода Шипка времето е облачно, пътните настилки са частично заледени и обработени

На прохода Шипка времето е облачно, пътните настилки са частично заледени и обработени, съобщи за БТА дежурният оператор в Областно пътно управление (ОПУ) – Стара Загора. Температурата е минус 2 градуса, а видимостта е намалена до 50 метра поради мъгла.

За участниците в честването на Трети март на върха на прохода „Шипка” движението на пътни превозни средства е еднопосочно от Габрово и Казанлък към върха до 12:30 днес, а паркирането се извършва по разпореждане на органите на Областните дирекции на МВР Габрово и Стара Загора, посочват от Агенция “Пътна инфраструктура”. От 12:30 до 18:00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от върха към Габрово и Казанлък.

Двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по пътя Габрово – връх Шипка – Казанлък е ограничено до 18:00 часа днес, пренасочва се през Прохода на републиката. От ОПУ – Стара Загора уточниха, че там времето е облачно и има слаб дъжд. Пътните настилки са мокри, а видимостта е намалена до 100 метра поради мъгла. Температурата на Хаинбоаз е 2 градуса.

Честванията по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България от османско иго ще започнат в 11:00 часа в подножието на Паметника на свободата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share